"Небесна Сотня на сторожі Гідності"

2018-02-20

На Україні сьогодні відзначають День героїв Небесної сотні в пам'ять про загиблих 4 роки тому при розгоні акцій протесту в центрі Києва.

Жертвами протистояння прихильників "Євромайдан" з підконтрольними тодішнім владі спецслужбами в лютому 2014 стали понад сто осіб - так звана Небесна сотня. Найкривавішим днем ​​стало 20 лютого, коли від куль снайперів міліцейського спецназу на вулиці Інститутській загинули понад 40 осіб.
В пам'ять про ці трагічні події і в знак поваги відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, указом президента України Петра Порошенка 20 лютого було оголошено Днем героїв Небесної сотні.

Звичайно, і в нашій школі відзначалося цей день пам’яті.

Школярі у скорботі схилили низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких вбили у мирний час ХХІ ст. Згадали всі криваві події Революції Гідності, декламували патріотичні вірші, озвучували трагічні історичні факти. Також до уваги учнів був представлений документальний фільм «Зима яка нас змінила».

/Files/images/2018_rk/p8yhuh89ZyE.jpg/Files/images/2018_rk/LETeNrvZTYc.jpg/Files/images/2018_rk/Dy3iBwO1-TQ.jpg/Files/images/2018_rk/wSRZeNW1J_o.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 227